ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ

November 11, 2011. Posted under Κοινωνικά Προγράμματα

Μετά από επίσκεψη της Εύη Τσολάκη και της Δημοτικού Γραμματέως κας Γιωργούλλας Λεωνίδα στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αθηναίων, η Εύη Τσολάκη εισηγήθηκε όπως λειτουργήσει παρόμοιο πρόγραμμα από τον Δήμο Λεμεσού.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο εγκαινιάστηκε τον Νοέμβριο του 2011 και έδωσε τα πρώτα πακέτα σε δικαιούχους στις 5.12.2011.

Στεγάζεται στο υποστατικό όπου στεγαζόταν ο Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Αγίου Ιωάννη, στην οδό Φιλελλήλων απέναντι από το πρώην Σινέ Βόλος.

Οι ενδιαφερόμενοι υποβάλλουν αίτηση και η επιλογή των δικαιούχων γίνεται βάσει των κριτηρίων που έχουν τεθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Σκοπός αυτού του προγράμματος είναι η κάλυψη εκτάκτων αναγκών κατοίκων του Δήμου Λεμεσού, αλλά και ευρύτερα της Επαρχίας Λεμεσού εφόσον υπάρχει περιθώριο, για περίοδο μέχρι έξι (6) μηνών.

Συγκεκριμένα, το Κοινωνικό Παντοπωλείο προσφέρει τρόφιμα, παιδικές τροφές, είδη και πάνες, πάνες για ενήλικες, είδη καθαρισμού του σπιτιού, είδη προσωπικής υγιεινής και γενικά είδη που είναι αναγκαία για την καθημερινή διατροφή αλλά και για αξιοπρεπή διαβίωση.

Επιπλέον, στους δικαιούχους δίνεται ψυχολογική και συμβουλευτική στήριξη.

Πολλές φορές, ιδιώτες προσφέρουν δωρεάν υπηρεσίες προς τους δικαιούχους.

Τα προϊόντα παραχωρούνται δωρεάν προς τον Δήμο Λεμεσού από υπεραγορές, προμηθευτές, οργανωμένα σύνολα και άτομα και δίνονται εβδομαδιαία στους δικαιούχους σε πακέτα. Κάθε δικαιούχος λαμβάνει πακέτο δύο φορές το μήνα. Τα πακέτα ετοιμάζονται με την βοήθεια εθελοντών, ανάλογα με τα προϊόντα που είναι διαθέσιμα.

Αυτό που συμβαίνει στο Κοινωνικό Παντοπωλείο είναι μαγικό. Ο κόσμος προσφέρει απλόχερα, στις μέρες μας οι περισσότεροι από το υστέρημά τους, κάθε φορά που διοργανώνεται εκστρατεία συλλογής τροφίμων.

Όλα στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λεμεσού λειτουργούν σε εθελοντική βάση και τοα θεμέλια στα οποία στηρίζεται είναι η αγάπη, η προσφορά και η αλληλεγγύη.

Εκπληκτική ήταν η συμμετοχή χιλιάδων κόσμου στη συναυλία «ΛΕΜΕΣΟΣ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ», η οποία διοργανώθηκε μετά από εισήγηση της Εύης Τσολάκη, στις 24.4.2013 και με τη συμμετοχή πέραν των 50 καλλιτεχνών, πέραν των 1200 εθελοντών και την τεράστια βοήθεια αρκετών χορηγών, μαζεύτηκαν πέραν των 160 τόνων τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης τα οποία δόθηκαν σε Κοινωνικά Παντοπωλεία και σε Εθελοντικές Οργανώσεις ανά το παγκύπριο.


Σχετικά Άρθρα σε εφημερίδες
:

Εκδηλώσεις:

back to top

WP Like Button Plugin by Free WordPress Templates