ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Εύη Τσολάκη γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη των Η.Π.Α στις 11.2.1975 όπου ειδικευόταν ο πατέρας της. Είναι θυγατέρα του Δρος Φρειδερίκου και της Δέσποινας Τσολάκη το γένος Κωμοδίκη.

Αποφοίτησε από το Λανίτειο Γυμνάσιο και μετά ακολούθησε τον Πρακτικό Κλάδο στο Λανίτειο Λύκειο Β’ απ’ όπου αποφοίτησε το 1992.

Το 1998 αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Κατά την διάρκεια των σπουδών της επικεντρώθηκε στην έρευνα και γι’ αυτό το λόγο παρακολούθησε σεμινάρια στα οποία εκπόνησε και παρουσίασε επιστημονικές εργασίες στα πιο κάτω θέματα:

  1. Τα προνόμια όπως καθορίζονται και οι ασυλίες των Βουλευτών.
  2. Η Αρχή «καμιά ποινή, κανένα έγκλημα χωρίς Νόμο» του άρθρου 7 του Ελληνικού Συντάγματος.
  3. Η αρχή της ίσης μεταχείρισης των μισθωτών.
  4. Η επίλυση των συλλογικών διαφορών εργασίας στην Ελλάδα.
  5. Η παρέμβαση του πτωχεύσαντος στις Δίκες που αφορούν τη πτωχευτική περιουσία.
  6. Πτωχευτική ικανότητα αλλοδαπών Ανωνύμων Εταιρειών στην Ελλάδα.
  7. Η κρατική σύμπραξη και αντίπραξη στα Εκκλησιαστικά Θέματα.
  8. Κακοποίηση μεταξύ συζύγων.
  9. Αδικήματα κατά της τιμής δια του Τύπου τελούμενα.
  10. Η έννοια του άσεμνου δημοσιεύματος.

Από τον Δεκέμβριο του 1999 ασκεί το επάγγελμα της δικηγόρου στη Λεμεσό, στο Δικηγορικό Γραφείο Γεώργιος Λ. Σαββίδης & Σία Δ.Ε.Π.Ε.

Στις 8.2.2002 απολύθηκε από τη Δύναμη Πολιτικής Άμυνας με το Βαθμό της Αμυνίτριας – Ομαδάρχου.

Στις εκλογές του 2011 εξελέγη για τρίτη συνεχή θητεία Δημοτικός Σύμβουλος Λεμεσού με το ψηφοδέλτιο του Δημοκρατικού Κόμματος.

Σαν Δημοτικός Σύμβουλος είναι για δεύτερη συνεχή θητεία Πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Πρόνοιας και συμμετέχει σαν Μέλος στη Διαχειριστική Επιτροπή, στην Πολεοδομική Επιτροπή, και στις Επιτροπές Τροχαίας και Κυκλοφοριακών Θεμάτων και Ευρωπαϊκών Θεμάτων.

Επιπλέον, είναι Μέλος του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λεμεσού – Αμαθούντος Αντιπρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Προσφοράς Λεμεσού και Γραμματέας της Εστίας Ενηλίκων Λεμεσού. Είναι Μέλος του Δ.Σ του Συνδέσμου Αιματολογικών Ασθενών Λεμεσού και Μέλος πολλών Εθελοντικών Οργανώσεων.

Κατά τη διάρκεια της Προεδρίας της στην Επιτροπή Κοινωνικής Πρόνοιας, μεταξύ άλλων, αποφασίστηκε και υλοποιήθηκε με δική της πρωτοβουλία το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λεμεσού, το πρόγραμμα «Κοινωνική Εργασία στον Δρόμο», το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Ευρώπη για τους Πολίτες με θέμα «η κοινωνικοποίηση των εξαρτωμένων ατόμων (παιδιών, ηλικιωμένων και ατόμων με ειδικές ανάγκες) μέσα από την πρακτική εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Χάρτη για την Ισότητα των Φύλων στις Τοπικές Κοινωνίες», αναβαθμίστηκε το πρόγραμμα «Ελεύθερα Χέρια» και αποφασίστηκε η δημιουργία εντός του Δήμου Λεμεσού κοινότητας για τη φιλοξενία, την επαγγελματική κατάρτιση και αποκατάσταση και γενικά την κοινωνικοποίηση ατόμων με ειδικές ανάγκες

back to top

WP Like Button Plugin by Free WordPress Templates