Δρομολόγηση γραμμής λεωφορείου από την τουριστική περιοχή στο εμπορικό κέντρο της πόλης (05.10.2013)

October 05, 2013. Posted under Εισηγήσεις

Αγαπητέ Δήμαρχε,

Διάβασα στη Φωνή της Λεμεσού ότι προγραμματίζετε συνάντηση με τον Υπουργό Συγκοινωνιών & Έργων, τον κ. Γιώργο Κυριάκου της ΕΜΕΛ και τον κ. Κρίστη Δημητρίου με αντικείμενο τη δρομολόγηση γραμμής λεωφορείου από την τουριστική περιοχή στο εμπορικό κέντρο της πόλης.

Σίγουρα αυτή η συνάντηση επιβάλλεται καθότι οι δημόσιες συγκοινωνίες μπορούν να συμβάλουν καθοριστικά στην αναβίωση του κέντρου της πόλης μας το οποίο τα τελευταία χρόνια αργοπεθαίνει.

Η ανάπλαση των κέντρου από τη μια έδωσε ζωή τα βράδια με τη δημιουργία κέντρων αναψυχής όμως είναι ολοφάνερο ότι όλο και περισσότερα καταστήματα κλείνουν αφού η κυκλοφορία στο κέντρο τόσο για τα αυτοκίνητα όσο και για τους πεζούς έχει γίνει βραχνάς. Βέβαια, φταίει και η νοοτροπία μας. Η κακή μας συνήθεια να παρκάρουμε όπου μας βολεύει, τις περισσότερες φορές παράνομα, παρεμποδίζοντας τόσο την τροχαία κίνηση όσο και τη διακίνηση των πεζών και κυρίως των ατόμων με κινητικά προβλήματα.

Σε συνέχεια της επιστολής μου ημερομηνίας 5.6.2012 την οποία επισυνάπτω, παραθέτω και τις πιο κάτω εισηγήσεις:

Μικρά λεωφορεία, ευέλικτα, με συχνά δρομολόγια.

Τα μεγάλα να κινούνται μόνο στις Λεωφόρους Μακαρίου, Σπύρου Κυπριανού, στην παραλιακή, στην Ομονοίας, Γρίβα Διγενή, Αγ. Φυλάξεως και Αγ. Ζώνης. Μόνο έτσι θα λυθεί το κυκλοφοριακό αφού όλο και περισσότεροι θα προτιμούν το λεωφορείο και ο κόσμος θα κατευθύνεται πιο εύκολα προς το κέντρο.

Επίσης να μονοδρομηθούν όλοι οι δρόμοι από την Πλατεία Ηρώων μέχρι και την Πλατεία του Μεσαιωνικού Κάστρου για να αποφύγουμε το γνωστό μποτιλιάρισμα σε οδούς όπως την Ελλάδος και την Κουμανδαρίας. Να μονοδρομηθεί και το μέρος της Αγ. Ανδρέου που δεν είναι μονόδρομος (υπάρχει παλαιότερη γραπτή εισήγησή μου η οποία ουδέποτε εξετάστηκε).

Να δημοσιευθούν όλοι οι δημόσιοι και ιδιωτικοί/δημόσιοι χώροι στάθμευσης για να γνωρίζει ο κόσμος που να παρκάρει και να εφαρμοστεί η πρόνοια του περί Δήμων Νόμου για μετακίνηση με γερανό των αυτοκινήτων που σταθμεύουν παράνομα (υπάρχει γραπτή εισήγησή μου). Τέλος να ρυθμιστούν με Νομοθεσία τα τέλη των ιδιωτικών/δημόσιων χώρων στάθμευσης.

Με εκτίμηση,

Εύη Τσολάκη

back to top