Επιστολή προς Δήμαρχο για πασσάλους με χρώμα (14.09.12)

October 24, 2013. Posted under Εισηγήσεις

14 Σεπτεμβρίου, 2012

Προς:

Δήμαρχο Λεμεσού
Κον Ανδρέα Χρίστου

Αγαπητέ Δήμαρχε,

 pole

Την πιο πάνω φωτογραφία την έβγαλα στην οδό Ελλάδος. Οι συγκεκριμένοι πάσσαλοι βρίσκονται στο πεζοδρόμιο έξω από ένα κατάστημα πολύ κοντά στον χώρο στάθμευσης των δημοτικών οχημάτων.

Ο/η δημιουργός, ο/η οποίος/α κατά πάσα πιθανότητα είναι ο/η κάτοχος του καταστήματος, κόλλησε πάνω στον πάσσαλο κομμάτια από διάφορα χρωματιστά υφάσματα, μετατρέποντας έτσι σε έργο τέχνης έναν κοινό πάσσαλο.

Εισηγούμαι όπως διοργανώσουμε με διάφορους εθελοντές εκστρατεία με στόχο τη μετατροπή των πασσάλων της πόλης μας σε καλλιτεχνικά δημιουργήματα.

Με αυτόν τον τρόπο εκτός του ότι θα ομορφύνουμε τα πεζοδρόμια της πόλης μας ίσως καταφέρουμε να αποτρέψουμε τις ζημιές που υφίστανται από κάποιους οι πάσσαλοι, ακόμα και την αποκοπή τους.

Ήδη ξεκίνησε μια προσπάθεια μέσω του facebook, μετά που κάποιος χρήστης (Νίκος Καλλικα) ανέβασε μία αντίστοιχη φωτογραφία από πόλη του εξωτερικού και σας παραθέτω τα μέχρι στιγμής σχόλια:

Nikos Kallika

Provlima me ta aspra stilouthkia mas??? Deite ti wrea idea ;p

poles

Φωτογραφίες τοίχου

Bigger: www.streetartutopia.com/?p=9459
In Paris, District 13th in France. In Thanks to Sophie Lee for the photo!

Από: STREET ART UTOPIA

To Lemesos-Blog Φίλε είναι εξαιρετικό και έχει πολύ καιρό που το σκεφτήκαμε. Αλλά στο γκρίζο αρτηριοσκληρωμένο περιβάλλον της Κύπρου όχο μόνο της Λεμεσού, μια τέτοια ιδέα φαντάζει απίθανη να συμβεί.

 Nikos Kallika E apo kapou prepei na xekinisoume na dinoume xrwma na zwntaneyoume tin poli !! Ama ta afinoume oula griza tha minei artiriosliromeni….wra gia ta xapia tis! ;p

Marina Platonos Mina Α φιλε Νικο σε προλαβα!! Πριν λιγες μερες σαν αστειο …τραγουδησα εδω..ασπρα κοκκινα κιτρινα μπλε…..Και τωρα τι ωραια φωτο!!! Λετε να τα βαψουμε παιδια????

Nikos Kallika Egw lew na ta vayoyme…an den aresoun as ta vayoun aspra pale hehe ;p

Marina Platonos Mina Αμα το αποφασισετε χαλαλι… ας λερωσω τα χερακια μου!!!! Αλλα οργανωμενα!!

Evie Tsolaki http://www.facebook.com/#!/photo.php?fbid=10151078531952695&set=a.10150776322402695.403437.697572694&type=1&theater

Evie Tsolaki Βρείτε εθελοντές και είμαι μαζί σας! Ήδη η αρχή έγινε στην οδό Ελλάδος!!!! Ίσως και κάπου αλλού!!!

Demos Ioakeim Πολλά μπροστά…

Melina Menelaou Μέσα!!!

Neophytos Charalambides Όμορφη ιδέα όμως δεν μπορεί να γίνει ανεξέλεγκτα (τόσο σε ότι αφορά την περιοχή και την έκταση της όσο και σε ότι αφορά το πεδίο έκφρασης αυτής της τέχνης – κατά πόσο δηλαδή θα περιοριστεί στα πασαλάκια). Ίσως σε προκαθορισμένο δρόμο ή περιοχή του κέντρου το οποίο να αποτελέσει και σημείο αναφοράς; Ίσως στην ίδια περιοχή να βρίσκονται και τα έγχρωμα σκαλιά (πιο κάτω);

Galatia Georgiou εννοείται ότι θα γίνει κάτι οργανωμένο (αν γίνει). εν θα κάμνει ο καθένας ότι θέλει! αλλά είναι πραγματικά πολλά ωραία ιδέα!! αν μπείτε μέσα στην σελίδα street art utopia από την οποία είναι οι φωτογραφίες θα δείτε πόσο όμορφα μπορούν να γίνουν ακόμα και εγκαταλελημμένα κτήρια με έξυπνες ιδέες!

Neophytos Costopoulos Οι Graffitades που κάνουν και στην οδο Σαριπόλου κάθε χρόνο; Αλλά ακόμα και απλοί πολίτες με δικά τους υλικά (να εισηγηθούν από αρμόδιους τα υλικά που αντέχουν και είναι κατάλληλα)…Δείτε περισσότερα

Nikos Kallika https://www.facebook.com/photo.php?fbid=330509953700464&set=a.241387745946019.60574.240973749320752&type=1&theater

lego

Φωτογραφίες τοίχου

LEGO 🙂

A collection of the best.

Από: Trust Me, I’m a “Designer”

Nikos Kallika Ατε τζαι αν εν πετυχημένο το event να πεταχτούμε τζαι σε καμιά γέφυρα!! ;p Σύντομα αν θα οργανωθεί πριν να βρέξει!!

Σας ευχαριστώ.

Με εκτίμηση,

Εύη Φ. Τσολάκη

 

back to top