Επιστολή με πρόσθετες εισηγήσεις σχετικά με την Α’ Δημοτική Αγορά (17.11.2011)

January 18, 2012. Posted under Εισηγήσεις

Προς:

Δήμαρχο Λεμεσού
Κον Ανδρέα Χρίστου

Αγαπητέ κε Δήμαρχε,

Θέμα: Επιπρόσθετες Εισηγήσεις για την Α’ Δημοτική Αγορά

Σε προηγούμενη επιστολή μου είχα θέσει κάποιες εισηγήσεις για την καλυτέρευση της κατάστασης που επικρατεί στην Α’ Δημοτική Αγορά.

Όσο όμως σκέφτομαι αυτό το θέμα και όσο συνομιλώ με τους δικαιούχους των διαφόρων σημείων μέσα στο Παντοπωλείο, διαπιστώνω ότι ό,τι και να κάνουμε η κατάσταση δεν πρόκειται ν’ αλλάξει για τον απλούστατο λόγο ότι τα προϊόντα που πωλούνται στο Παντοπωλείο διατίθενται και στις υπεραγορές σε πολύ πιο χαμηλές τιμές. Επομένως, οι κάτοικοι της Λεμεσού προτιμούν και θα προτιμούν τις υπεραγορές τόσο για τη διευκόλυνσή τους, αφού εκεί βρίσκουν συγκεντρωμένα όλα τα προϊόντα που χρειάζονται, όσο και για τις χαμηλές τιμές.

Άρα η μόνη εισήγηση που πιστεύω ότι θα ξαναέκανε το Παντοπωλείο και πάλι ελκυστικό είναι η αλλαγή των ειδών που πωλούνται εκεί.

Συγκεκριμένα, θα μπορούσαν να πωλούνται πίνακες από ζωγράφους οι οποίοι τώρα είναι πλανόδιοι, χειροποίητα κοσμήματα (foux bijoux), κυπριακά παραδοσιακά τρόφιμα (λουκάνικα, τσαμαρέλλα, τυριά, σιουσιούκος, παλουζές, γλυκά του κουταλιού κ.α.) και σουβενίρ.

Θα μπορούσε να δημιουργηθεί και ένα μικρό καφενεδάκι το οποίο να προσφέρει κυπριακό καφέ φτιαγμένο με τον παραδοσιακό τρόπο (στην άμμο), κυπριακά ποτά, γλυκά και μεζέ με κυπριακά σνακ και να διαθέτει 4 – 5 παραδοσιακά τραπεζάκια με τις καρέκλες τους για να κάθεται ο κόσμος.

Για την υλοποίηση της πιο πάνω εισήγησης θα μπορούσαμε να ζητήσουμε από τους υφιστάμενους χρήστες να αλλάξουν τα είδη τους ως ανωτέρω, αλλιώς να μας παραδώσουν ελεύθερη κατοχή των σημείων τους έναντι κάποιας λογικής αποζημίωσης.

Το Παντοπωλείο δεν πρέπει να κλείσει. Πρόκειται για έναν υπέροχο χώρο που θα πρέπει να είναι το σημείο αναφορά της πόλης μας.

Με εκτίμηση,

Εύη Φ. Τσολάκη

Κοινοποίηση:

1.Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Λεμεσού

2.Δημοτικό Γραμματέα

back to top