Επιστολή με εισηγήσεις για τραπέζια, καρέκλες και ομπρέλες σε δημόσιους χώρους (17.11.2011)

January 18, 2012. Posted under Εισηγήσεις

Προς:
Δήμαρχο Λεμεσού
Κον Ανδρέα Χρίστου

Αγαπητέ κε Δήμαρχε,

Τα έργα ανάπλασης του κέντρου της πόλης προχωρούν και σε λίγους μίνες που θα ολοκληρωθούν θα αλλάξουν εντελώς την εικόνα της Λεμεσού μας προς το καλύτερο.

Η πλατεία του Κάστρου έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και οι ιδιοκτήτες των εκεί κέντρων αναψυχής έχουν ήδη τοποθετήσει τραπεζάκια, καρέκλες και ομπρέλες στον δημόσιο χώρο.

Δυστυχώς όμως παρατηρείται μεγάλη ακαταστασία και ακαλαισθησία αφού τα τραπεζάκια και οι καρέκλες έχουν κατακλείσει σχεδόν όλο τον χώρο χωρίς να μένει διάδρομος για τους πεζούς. Μέχρι και στον διάδρομο των τυφλών έχουν τοποθετηθεί καρέκλες και τραπέζια.

Επιπλέον, οι περισσότερες ομπρέλες που έχουν τοποθετηθεί είναι διαφημιστικές και σε διάφορα είδη και μεγέθη.

Στην επίσκεψη που κάναμε μαζί στο Brasov της Ρουμανίας είχαμε παρατηρήσει ότι όλα τα κέντρα αναψυχής που τοποθετούν ομπρέλες, αυτές είναι τετράγωνες, σε λαδί χρώμα και πάνω γράφουν «Brasov probably the most beautiful city in the world».

Κάτι παρόμοιο θα μπορούσαμε να εφαρμόσουμε και στη Λεμεσό, σε όλα τα σημεία της πόλης όπου τοποθετούνται ομπρέλες, δηλαδή να τοποθετηθούν ομοιόμορφες ομπρέλες στις οποίες να αναγράφεται κάποιο σύνθημα υπέρ της υποψηφιότητας της Λεμεσού για τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2017. Αυτές οι ομπρέλες θα μπορούσαν να επιχορηγηθούν από εταιρείες και να φέρουν πολύ διακριτικά το λογότυπό τους.

Με εκτίμηση,

Εύη Φ. Τσολάκη

Κοινοποίηση:

1.Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Λεμεσού

2.Δημοτικό Γραμματέα

back to top